19.5.10

Μπάσκετ (πλέι οφ): Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Πανελλήνιο δεύτερη φορά

Ένα βήμα πριν το «sweep» στη σειρά με τον Πανελλήνιο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά το σημερινό «διπλό» στην Κυψέλη. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 75-73 της ομάδας του Ηλία Ζούρου και έκαναν το 2-0 επί του Πανελληνίου στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών.
Με νίκη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προκρίνεται χωρίς απώλειες στους τελικούς, όπου θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Μαρούσι.
Ο Ντρου Νίκολας «χτύπησε» όταν έπρεπε και ο Παναθηναϊκός άρπαξε τη νίκη μέσα από τα... χέρια του Πανελληνίου, καθώς ο Αμερικανός, στην πρώτη προσπάθειά του από τα 6.25, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη, ευστόχησε και χάρισε στους «πράσινους» ένα σπουδαίο «διπλό».
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-44, 56-60, 73-75
Ο διαφαινόμενος... περίπατος του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε τελικά σε θρίλερ, με τον Νίκολας να σώζει την παρτίδα για τους «πράσινους». Στο πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +5 (19-14), ο Πανελλήνιος εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.25 και κοίταξε... στα μάτια τους «πράσινους». Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πίεσαν στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τους αιφνιδισμούς και στο 19΄ βρέθηκαν στο +17 (44-27). Ο Μπλάκνεϊ, πάντως, κατάφερε με ατομικές ενέργειες να μειώσει σε 44-30.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν... Ο Πανελλήνιος ανέβασε ρυθμό στην επίθεση (στην τρίτη περίοδο έβαλε 26 πόντους, την ώρα που σε ολόκληρο το πρώτο 20λεπτο είχε πετύχει 30), περιόρισε τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού και «μάζεψε» τη διαφορά. Μπλάκνεϊ, Σμιθ και Χαραλαμπίδης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επίθεσης και με τη λήξη του δεκαλέπτου ο Πανελλήνιος μείωσε στο -4 (60-56). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο και με τέσσερις «αναπάντητους» πόντους το σύνολο του Ζούρου ισοφάρισε 60-60 (33΄). Παρά τα προβλήματα των φάουλ (5 ο Ντέιβις, 5 ο Μπλάκνεϊ), ο Πανελλήνιος δεν εγκατέλειψε και στα περίπου 14 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη πήρε το προβάδισμα, μετά από τρίποντο του Σμιθ (73-72). Ο Ντρου Νίκολας, όμως, «χτύπησε» από τα 6.25 στο 1,5΄΄ πριν το... «έμφραγμα» και «καθάρισε» τον Πανελλήνιο.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τανατζής, Παπαδημητρίου, Ταβουλαρέας
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 12 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Όουενς 2, Σμιθ 22 (3), Πέτρουλας, Μπλάκνεϊ 10, Ντέιβις 5, Βουγιούκας 14.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4 (1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 5, Μπατίστ 10, Φώτσης 7, Γιασικεβίτσιους 8 (2), Νίκολας 5 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13 (2), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 2.
Ικανοποιημένος για την απόδοση στο πρώτο, αλλά προβληματισμένος γι' αυτή στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
"Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Συγχαρητήρια όμως και στο Πανελλήνιο για τη θέληση και τη μαχητικότητα που έδειξε. Είναι εύκολο να κάνουμε ανάλυση του αγώνα, καθώς είχαμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά ημίχρονα".
"Κυριαρχήσαμε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο δεν είχαμε ούτε όρεξη για καλό μπάσκετ, ούτε κινητικότητα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος έπαιξε καλύτερα το παιχνίδι γύρισε. Γενικότερα για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος έπαιξε τόσο καλά και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και στο ΟΑΚΑ μέχρι να φτάσουμε στις τρεις νίκες".
Ο Αντώνης Φώτσης από την πλευρά του, δήλωσε: "Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πήραμε και τη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε αυτά που θέλαμε και αυτά που έπρεπε. Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ καλός, έπαιξε καλύτερα από εμάς στην επανάληψη κι έφτασε το παιχνίδι στο ένα σουτ, το οποίο είμαστε χαρούμενοι που το βάλαμε εμείς".
Tέλος, ο τεχνικός του Πανελληνίου, Ηλίας Ζούρος, μίλησε και πάλι με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και όπως εκείνοι κερδίζουν από αυτά τα ματς, έτσι κι εμείς κερδίζουμε. Είναι σούπερ ομάδα με αυτοματισμούς κι εξαιρετική κίνηση. Διανύει περίοδο απίστευτης φόρμας. Ελπίζω ότι στο τρίτο ματς θα παίξουμε ακόμα καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.