19.5.10

Aλλαγές στο Hotmail

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανανέωση της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, με την προσθήκη νέων εργαλείων και χαρακτηριστικών, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Google και Yahoo.


    Το Hotmail είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία e-mail στον κόσμο, αλλά αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Το Windows Live Hotmail, σύμφωνα με την Microsoft, έχει σήμερα πάνω από 360 εκατ. μέλη-χρήστες (έναντι 284 εκατ. του Yahoo και 173 εκατ. του Gmail) και διαχειρίζεται πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα. Οι χρήστες της υπηρεσίας ανταλλάσσουν περίπου 1,5 δισ. φωτογραφίες και 350 εκατ. έγγραφα του Office κάθε μήνα.

    Μεταξύ άλλων, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν πλέον μεγαλύτερα συνημμένα αρχεία. Μέχρι τώρα τα συνημμένα δεν μπορούσαν να ξεπερνούν τα 10 Mb, αλλά τώρα ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει άμεσα μέχρι 25 Mb (όσα και στο Gmail της Google), ενώ έμμεσα θα μπορεί να στέλνει μέχρι και 10 Gb σε ένα και μόνο μήνυμα, "ανεβάζοντας" τα μεγάλα αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες κλπ.) στη δωρεάν υπηρεσία SkyDrive της Microsoft, από όπου ο παραλήπτης - o οποίος θα έχει στο μεταξύ λάβει ένα σχετικό σύνδεσμο (link)- θα μπορεί να τα "κατεβάζει" στον υπολογιστή του.

    Επίσης οι χρήστες του νέου Hotmail θα μπορούν πλέον να βλέπουν και να επεξεργάζονται -μέσω της διαδικτυακής έκδοσης του πακέτου Office- έγγραφα που έχουν σταλεί μέσω του Hotmail. Άλλες αλλαγές αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και στην καταπολέμηση των επιθέσεων "spam" και "phishing". Το 2006, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Windows Live Γουόλτερ Χαρπ, το 35% των μηνυμάτων του Hotmail ήσαν "σκουπίδια" (spam), σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 4% κατά μέσο όρο και ο στόχος του νέου Hotmail είναι να μειωθεί κι άλλο.

    Θα διευκολύνονται επίσης οι χρήστες ώστε να παίρνουν ενημερώσεις (updates) από τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, καθώς επίσης να στέλνουν μηνύματα "instant messaging" από το Hotmail και να βλέπουν (με προεπισκόπηση) απευθείας διαδικτυακό περιεχόμενο μέσα από τα "εισερχόμενά" τους, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν άλλο παράθυρο πλοήγησης για να δουν κάποιο συνημμένο αρχείο.

    Η αναβαθμισμένη έκδοση του Hotmail θα είναι διαθέσιμη για τους περισσότερους χρήστες το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.