18.6.10

Εθνική Ελλάδας: Δηλώσεις Τοροσίδη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Νίνη

Μετά τη λήξη του αγώνα Ελλάδα-Νιγηρία, οι Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Νίνης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: "Αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτούς που μας αγαπάνε, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δεν μας αγαπάνε. Σήμερα βγάλαμε τον εγωισμό μας. Απέναντι στη Νότια Κορέα δεν είχαμε την τύχη μαζί μας, Σήμερα ήμασταν όλοι ενωμένοι, και όσοι έπαιξαν και όσοι ήταν στον πάγκο. Δεχτήκαμε σκληρή κριτική και απαντήσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν με νοιάζει αν θα προκριθούμε, ειλικρινά σας το λέω. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και δεν έχει σημασία που έβαλα εγώ το γκολ".

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: "Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καλή εικόνα αλλά κατά τη γνώμη μου και από το λίγο ποδόσφαιρο που ξέρω, δεν ήταν τόσο κακή όσο έλεγαν και έγραφαν. Σήμερα, μέχρι να δεχθούμε το γκολ ήμασταν καλύτεροι. Δεχτήκαμε παρόμοιο γκολ με αυτό του πρώτου ματς αλλά αντιδράσαμε καλύτερα. Είχαμε καλύτερα τρεξίματα και νομίζω ότι μας βοήθησε η χρησιμοποίηση τριών αμυντικών, γιατί έτσι έχει μάθει να παίζει αυτή η ομάδα. Η εθνική έχει μεγάλο ταλέντο και πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Νίνης, ο Σαμαράς, ο Τοροσίδης, ο Σαλπιγγίδης και άλλοι. Πρέπει να γίνεται κριτική όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, όμως αυτή η εθνική έχει πάει σε δύο Euro, έχει κατακτήσει το ένα από αυτά κι έχει πάει σε ένα Μουντιάλ. Δεν το λέω με παράπονο, γιατί κατά βάση ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα. Πρέπει να την αγαπά αυτή την ομάδα, γιατί παίζει με ψυχή. Αν δεν υπήρχε η αποβολή μπορεί να μην κερδίζαμε, αλλά πιστεύω ότι και δεν θα χάναμε γιατί και πριν από το γκολ που δεχθήκαμε ήμασταν καλύτεροι. Τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί η Αργεντινή θα θέλει να νικήσει και πάλι ενώ εξαρτόμαστε πολύ και από το άλλο ματς, αλλά κοιτάμε τον δικό μας αγώνα. Είμαστε ήρεμοι και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, όπως είμαστε τόσα χρόνια και να είμαστε ενωμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΟΛΗΣ: " Ήταν μια μεγάλη νίκη, την είχαμε ανάγκη και χαιρόμαστε που δώσαμε μεγάλη χαρά στους Έλληνες. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αν αυτή η επιτυχία ένας λόγος να χαρούν οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο. Χρειαζόταν πίστη και αυτοπεποίθηση. Μας βοήθησε η αποβολή του παίκτη της Νιγηρίας, αλλά παίξαμε καλά και νικήσαμε δίκαια. Θα έπρεπε να αυτοκτονήσουμε για να μην κερδίσουμε μετά το γκολ του Τοροσίδη. Δείξαμε υπομονή και φτάσαμε στη νίκη. Κάποιους παίκτες είναι λογικό να τους επηρεάζει η κριτική, αλλά προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Είναι φυσικό όταν χάνεις να δέχεσαι την κριτική και όταν νικάς να αποθεώνεσαι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κοιτάζουμε τη δουλειά μας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: "Είναι μια μεγάλη νίκη. Θέλαμε στο τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή να είμαστε ζωντανοί και να έχουμε ελπίδες. Μπήκαμε καλά, αλλά όπως και στο άλλο ματς δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Ήρθε και η κόκκινη κάρτα για τον αντίπαλο και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει τόσες πολλές ευκαιρίες σε άλλο παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να ανατρέπεις ένα παιχνίδι σε ένα Μουντιάλ. Η σημερινή ανατροπή είναι η πρώτη μας. Όταν ήρθαμε στο γήπεδο μάθαμε για τη νίκη της Αργεντινής. Εμείς θέλαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και πέρα από τα ψέματα αυτό κοιτάξαμε να κάνουμε.

Η Αργεντινή είναι η πιο ποιοτική ομάδα του Μουντιάλ και μαζί με την Ισπανία είναι οι κορυφαίες ενώ έχει και τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πάμε καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος μας στήριξε πάρα πολύ σήμερα… Στην ηλικία που είμαι έχω περάσει πάρα πολλές δύσκολες στιγμές. Όταν δεν παίζεις καλά και δεν παίρνεις το αποτέλεσμα είναι λογικό να δεχθείς κριτική. Εμάς μας πείραξαν όμως τα ψέματα. Δεν έγινε το παραμικρό στα αποδυτήρια και κανένας δεν τσακώθηκε με κανέναν. Αυτά που γράφτηκαν μας πείραξαν πάρα πολύ… Είμαι 18 χρόνια στην εθνική και ποτέ στις ομάδες δεν έχω πει κάτι για τον προπονητή. Για την αλλαγή μου στεναχωρήθηκα πάρα πολύ αλλά ο καθένας από εμάς είναι επαγγελματίας και σέβεται κάθε απόφαση του προπονητή… Πατάμε στη γη και πλέον κοιτάμε την αναμέτρηση με την Αργεντινή. Για πολλούς από εμάς δεν θα υπάρξει άλλο Μουντιάλ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι' αυτό να είναι σίγουροι οι Έλληνες".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: "Δεν γράφω εγώ ιστορία, ούτε για το γκολ με την Ουκρανία ούτε για το σημερινό. Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί. Μαζί τα καταφέραμε και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι είμαστε ένα σώμα και μια ψυχή και παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό, να δώσουμε χαρά στους εαυτούς μας και σε όλους τους Έλληνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στο γκολ του Τοροσίδη τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λόγια. Είναι κάτι που δεν το καταφέρνεις μόνο εσύ και δεν δίνεις χαρά μόνο στον εαυτό σου. Από την αρχή το πιστεύαμε. Πήραμε θάρρος μετά την κόκκινη κάρτα και είδαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε. Το θέλαμε πάρα πολύ, γιατί δεν είχαμε καταφέρει ούτε να σκοράρουμε σε Μουντιάλ. Αν μπορούμε να προκριθούμε; Δεν θα το πω αυτό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η ελληνική ψυχή μιλά στο γήπεδο και είτε τα καταφέρουμε είτε όχι, θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους Έλληνες σε όλη τη γη".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Παραμένουμε προσγειωμένοι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε από τώρα το επόμενο παιχνίδι. Θετική ενέργεια υπήρχε πάντα στην ομάδα και το αποδείξαμε σήμερα με την εμφάνισή μας. Σήμερα δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, αυτό το παιχνίδι το παλέψαμε περισσότερο. Το κυνηγήσαμε περισσότερο και στο τέλος μας βγήκε. Ήταν καλή η ψυχολογία και το κλίμα στην ομάδα και μετά την ήττα από την Νότια Κορέα, όπως είναι πάντα. Δεν αλλάζει κάτι σε εμάς. Συνεχίζουμε το ίδιο και πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Είναι μια μεγάλη ομάδα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Λένε ότι ο Μαραντόνα θα κατεβάσει δεύτερη ομάδα. Ποιος είναι στη δεύτερη ομάδα; Ο Μιλίτο και ο Αγουέρο; Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε καλά τρεξίματα. Πρέπει να πιέσουμε ψηλά και να δημιουργήσουμε φάσεις. Σήμερα παίξαμε καλά. Διψούσαμε για τη νίκη και θα παλεύαμε μέχρι το τέλος. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Δύο χρόνια δουλέψαμε πολύ σκληρά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και υπερήφανοι που είμαστε εδώ και να μην μας επηρεάζει τίποτα άλλο".

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ: "Σήμερα αγωνισθήκαμε με πάθος, δύναμη και πείσμα. Το παιχνίδι ήταν ένας τελικός για μας. Δεν θέλαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα χωρίς ένα γκολ, ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι και καταφέραμε να πετύχουμε τη νίκη. Και στο ματς με την Αργεντινή θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα που είχαμε και σήμερα. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε ότι διαθέτει παίκτες παγκοσμίου επιπέδου. Όμως από την πλευρά μας οφείλουμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στους Αργεντινούς πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ϊσως το 99% να μην είναι αρκετό".

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά, άκουσαν τόσα όλες αυτές τις μέρες. Μπράβο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.