14.6.10

Οι αγώνες στο Μουντιάλ σήμερα 14 Ιουνίου



   Με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ολλανδία αντιμετωπίζει σήμερα τη Δανία (14:30 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι»), η οποία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 8 χρόνια απουσίας.
Παρά την εξαιρετικά αμφίβολη συμμετοχή του Αριέν Ρόμπεν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αριστερό μηρό, το σύνολο του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ δηλώνει έτοιμο για νίκη στην πρεμιέρα και φυσικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου.

    Στον αντίποδα, η Δανία, η οποία δεν έπεισε στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, αναμένεται να αποτελέσει εύκολη «λεία» για τους Ολλανδούς και στοχεύει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, προκειμένου να κερδίσει τη δεύτερη θέση από το Καμερούν του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς Σαμουέλ Ετό και την Ιαπωνία.

    Με τον Σαμουέλ Ετό να ονειρεύεται μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ και διάκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, η ίσως πιο επιτυχημένη αφρικανική χώρα, το Καμερούν αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο (17:00 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι») απέναντι στην Ιαπωνία.

    Το Καμερούν συνδυάζει ένα δυνατό και έμπειρο σύνολο και -εκτός απροόπτου- αναμένεται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον δεύτερο γύρο.

    Στον αντίποδα, οι Ιάπωνες, που είχαν εξασφαλίσει πρώτοι χρονικά την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους στα τελευταία φιλικά και αποκορύφωμα της απογοήτευσης του προπονητή Τακέσι Οκάντα ήταν η διοργάνωση ενός τελευταίου φιλικού κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στην Ζιμπάμπουε, όπου η ομάδα του και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

    Η υπεράσπιση του στέμματος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αρχίζει σήμερα για την Ιταλία στο Κέιπ Τάουν (21:30 ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη για τον 6ο όμιλο. Το σύνολο του Μαρτσέλο Λίπι μπορεί να είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο ίδιος ο Ιταλός τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία μίας ομάδας, καθώς αυτή ωριμάζει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Στις σημαντικές απουσίες της αναμέτρησης αυτή του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην κνήμη και θα χάσει το λιγότερο τους πρώτους δύο αγώνες των "Ατζούρι". Ωστόσο, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για τον Λίπι να δοκιμάσει σχήματα και φυσικά το βάθος του πάγκου.

    Στον αντίποδα, η Παραγουάη μπορεί παραδοσιακά να απογοητεύει τους φιλάθλους της, καθώς δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία της στον δεύτερο γύρο, αλλά αυτή τη φορά ίσως πετύχει κάποια αναστάτωση. Στα προκριματικά το σύνολο της λατινικής Αμερικής προκρίθηκε ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία, ενώ με τη νίκη που πέτυχε επί της Αργεντινής απέδειξε ότι είναι ικανή για τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.