18.6.10
Απεργία στο Μετρό σήμερα 18 Ιουνίου για τρίτη ημέρα
Εντείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στην Αθήνα, καθώς το Μετρό θα παραμείνει και σήμερα κλειστό, εξαιτίας της νέας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του 286 συμβασιούχους, που απειλούνται με απόλυση, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
Χθες το ΔΣ των εργαζομένων αποφάσισε νέα κινητοποίηση, η οποία δεν έχει τη μορφή 24ωρης απεργίας, αλλά επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συρμοί του μετρό για τρίτη κατά σειρά μέρα δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το μετρό διακινούνται καθημερινά πάνω από 650.000 επιβάτες, οι οποίοι θα πρέπει και σήμερα να βρούν εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις τους.
Στο μεταξύ, έληξε στις 4 το απόγευμα η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα επίγεια μέσα μεταφοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς και τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην οδό Καρόλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Συλλαλητήριο ενάντια «στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας», που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Το ΠΑΜΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε γενική απεργία στις 23 Ιουνίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα μαζικότητας στη συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με πορεία από τα Χαυτεία η οποία ολοκληρώθηκε αργότερα με τελικό προορισμό τη Βουλή.
Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου Τόλης Γιάννης ανέφερε ότι «η ένταση της κυβερνητικής επίθεσης με τα προεδρικά διατάγματα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η επικείμενη κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος που κατεδαφίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, απαιτούν κλιμάκωση της πάλης» και προσέθεσε ότι «η απόφαση του ΠΑΜΕ, των ταξικών ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 23 Ιουνίου απαντά ακριβώς σ' αυτή την αναγκαιότητα».
Το στέλεχος του ΠΑΜΕ στο δημόσιο Δημήτρης Αγκαβανάκης κατήγγειλε «με οργή και αγανάκτηση το νέο αντεργατικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση και επισήμανε ότι αν υλοποιηθεί θα κάνει τον εργάτη έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη και θα μετατρέψει τους μισθούς και τα μεροκάματα σε επιδόματα επαιτείας».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Κώστας Λιαπάτης εξέφρασε την αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναφέροντας ότι η επιχείρηση «φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των δέκα πρώτων επικερδέστερων εταιρειών με περίπου ένα εκατομμύριο κέρδη και είναι μια επιχείρηση που δεν πρέπει να ξεπουληθεί στους ιδιώτες».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας Γιώτα Ταβουλάρη κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις «για να μην πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά την υγεία και τα φάρμακα».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.