15.6.10

Μουντιάλ 2010: Οι σημερινοί αγώνες

Με ντέρμπι αρχίζει ο 7ος όμιλος στο Μουντιάλ, καθώς σήμερα (17:00, ΝΕΤ), η Ακτή Ελεφαντοστού, αντιμετωπίζει στο Πορτ Ελίζαμπεθ, την Πορτογαλία. Η αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο -ενδεχόμενος- νικητής θα γίνει φαβορί για την πρόκριση, καθώς στον ίδιο όμιλο συμμετέχει και η Βραζιλία.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έχει καθιερώσει το 4-4-2 και στηρίζεται στην άριστη φυσική κατάσταση και ταχυδύναμη των ποδοσφαιριστών του. Ωστόσο, η κορυφαία απώλεια του Ντιντιέ Ντρογκμπά, αναμένεται να αποδυναμώσει τους Αφρικανούς, που θα βασισθούν στην εμπειρία των Κόλο και Γιάγια Τουρέ, καθώς και των Εμάνουελ Έμπουε και Ντιντιέ Ζοκορά.
Από την πλευρά του, ο Κάρλος Κεϊρόζ, έχει στην διάθεση του μία ομάδα με πληθώρα αστέρων, κορυφαίος των οποίων είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που καλείται να ηγηθεί των Πορτογάλων. Στο κλασικό 4-3-3 των Ιβήρων, καθοριστική αναμένεται η απόδοση των Ρικάρντο Καρβάλιο, Ντέκο, Σιμάο και Μεϊρελες.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ουρουγουανός, Χόρχε Λαριόντα, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Έμπουε, Κόλο Τουρέ, Μπάμπα, Τιένε, Κουασί, Ζοκορά, Γιάγια Τουρέ, Τιότε, Καλού, Ντουμπία.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Φερέιρα, Άλβες, Καρβάλιο, Κοεντράο, Μέντες, Μεϊρέλες, Ντέκο, Ρονάλντο, Σιμάο, Λιέντσον.
Στην «μάχη» του Μουντιάλ μπαίνει απόψε (21:30, ΝΕΤ), ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου την Βόρεια Κορέα, που είναι θεωρητικά μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Κάρλος Ντούνγκα αναμένεται να στηριχθεί στο κλασσικό 4-4-2 της «σελεσάο» με τους Μαϊκόν, Λούσιο και Ζουάν να ηγούνται της αμυντικής γραμμής, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού στον γνώριμο ρόλο του στο κέντρο και τους Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο, σε μία από τις καλύτερες επιθετικές τριπλέτες του πλανήτη.
Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Χουν, θα παρατάξει την ομάδα του με αντίστοιχο τρόπο, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα από τα «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Τον αγώνα θα «σφυρίξει» ο Ούγγρος, Βίκτορ Κασάι, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα):  Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ Χουν): Ρι Μιονγκ, Ρι Κβανγκ, Ναμ Σονγκ, Πακ Τσολ, Ρι Γιουν, Γι Γιουν, Μουν Ιν, Αν Γιονγκ, Πακ Ναμ, Χονγκ Γιονγκ, Γιονγκ Τάε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.