16.1.10

Το σκουλαρίκι του Μαραντόνα πουλήθηκε σε δημοπρασία


  Ένα χρυσό σκουλαρίκι με διαμαντάκι, το οποίο είχε κατασχεθεί από τον Ντιέγκο Μαραντόνα για να πληρωθεί χρέος προς την εφορία στην Ιταλία, πουλήθηκε σε μία γυναίκα η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, έναντι 25.000 ευρώ σε δημοπρασία που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη (14/01). Την τιμή πώλησης δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών. Ο πλειστηριασμός διεξήχθη στο Μπολτζάνο της βόρειας Ιταλίας.
Η τιμή εκκίνησης για το διαμαντένιο σκουλαρίκι ήταν 4.000 ευρώ.
Το κόσμημα είχε κατασχεθεί από την αστυνομία, όταν ο Μαραντόνα βρισκόταν στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο σε κλινική για την απώλεια βάρους.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής χρωστάει στην ιταλική εφορία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτους φόρους την εποχή που έπαιζε στη Νάπολι, από το 1984 ως το 1991.
Η Ιταλία διεκδικεί την πληρωμή φόρων από τον αργεντινό σταρ από το 2005 και το επιδιώκει κάθε φορά που εκείνος επιστρέφει στη χώρα.
Πριν από τρία χρόνια, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση δύο ρολογιών Rolex αξίας περίπου 10.000 ευρώ από τον Μαραντόνα στη διάρκεια επίσκεψής του στη Νάπολι για φιλανθρωπικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.