6.6.10

Όλα τα συνεργεία (και όχι μόνο τα εξουσιοδοτημένα) μπορούν πλέον να προμηθεύονται ανταλακτικά απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα συντήρησης και επισκευής οχημάτων μετά και την απόφαση της Κομισιόν, που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2010 και προβλέπει τη μερική εξομοίωση του κλάδου του αυτοκινήτου με τα όσα περί ανταγωνισμού ισχύουν και στα άλλα βιομηχανικά προϊόντα.


Με βάση αυτή την απόφαση οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στα ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις αναγκαίες τεχνικές πληροφορίες για τα νέα μοντέλα που διαθέτουν στην αγορά μετά το Σεπτέμβριο του 2009.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι η πρόσβαση όλων των συνεργείων - και όχι μόνο των εξουσιοδοτημένων - στην προμήθεια ανταλλακτικών και από άλλους προμηθευτές θα εντείνει τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια οι καταναλωτές θα πετύχουν καλύτερες τιμές.

Το μέτρο αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εξουσιοδοτημένων και των ανεξάρτητων συνεργείων αυτοκινήτων θα κορυφωθεί υπέρ φυσικά των Ελλήνων καταναλωτών.

Οι κανόνες για την εμπορία των αυτοκινήτων θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιουνίου 2013, ενώ όλο το καθεστώς εμπορίας, πωλήσεων, συντήρησης και επισκευών έχει διάρκεια «ζωής» μέχρι τη 31η Μαίου του 2023 και η Κομισιόν δηλώνει ότι διατηρεί το δικαίωμα παρέμβασης της για λήψη διορθωτικών μέτρων σε οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσει ότι το νέο σύστημα εμφανίζει προβλήματα στην εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.