6.6.10

Οι ερωτικές επιστολές του Ρ.Μπάρτον προς τη Λιζ Τέιλορ

Για πρώτη φορά ο θρύλος του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αποκάλυψε αποσπάσματα από τις ερωτικές επιστολές που της είχε στείλει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στη διάρκεια της σχέσης τους.

Οι επιστολές θα δημοσιευτούν στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Vanity Fair, το οποίο την Τρίτη δημοσίευσε ήδη κάποια αποσπάσματα.


Εκτενέστερη αναφορά στις επιστολές γίνεται στο βιβλίο "Λυσσαλέα Αγάπη: Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και ο Γάμος του Αιώνα".

Το ζευγάρι συνήψε σχέση το 1962 στα γυρίσματα της ταινίας "Κλεοπάτρα", όταν ήταν και οι δύο στο απόγειο της δόξας τους, και καταδικάστηκαν από το Βατικανό γιατί ήταν αμφότεροι παντρεμένοι.

Ο πρώτος τους γάμος διήρκεσε από το 1962-74. Ξαναπαντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα και χώρισαν οριστικά τον Ιούλιο του 1976.

"Από τα πρώτα εκείνα λεπτά στη Ρώμη, είμαστε συνέχεια ερωτευμένοι τρελά. Δεν μας έφτανε ποτέ ο χρόνος", λέει η Τέιλορ.

"Αν με εγκαταλείψεις, τότε θα πρέπει να σκοτωθώ. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εσένα", έγραψε ο Μπάρτον σε μία από τις επιστολές του.

"Σ΄αγαπώ και πάντα θα σε αγαπώ. Γύρισε σε μένα μόλις μπορέσεις", της έγραψε μετά από έναν από τους καυγάδες τους.

Το τελευταίο του γράμμα της το έγραψε λίγες μόλις ημέρες πριν πεθάνει από εγκεφαλική αιμορραγία το 1984, στην Ελβετία, σε ηλικία 58 ετών.

Έγραφε ότι ήταν πιο ευτυχισμένος όταν ήταν μαζί και αναρωτιόταν "θα μπορούσε άραγε να υπάρξει κι άλλη ευκαιρία;".

Τραγική ειρωνεία όμως, η Τέιλορ έλαβε το γράμμα επιστρέφοντας από την κηδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.